Home » Wat me bezighoudt

http://www.greenpeace.nl/noordpool

(klik op de link om de petitie te tekenen)

 

DE NOORDPOOL IS IN GEVAAR

IJsbeermoeder met twee jongen op ijsschotsWe zijn verwikkeld in een strijd die de toekomst van onze planeet bepaalt. Beschermen we de Noordpool of gaat het ongerepte natuurgebied ten onder aan menselijke hebzucht? Aan de ene kant staan de rijkste bedrijven ter wereld, die alles op alles zetten om de laatste druppels olie uit de aarde te persen.  Aan de andere kant staat een wereldwijde beweging van al ruim 3 miljoen mensen die de Noordpool willen uitroepen tot natuurreservaat. Hun boodschap is duidelijk: Handen af van de Noordpool.

UNIEKE MAAR KWETSBARE NATUUR

De natuur in het ongerepte Noordpoolgebied, thuis van de ijsbeer, is van een overweldigende schoonheid. Maar die natuur is óók kwetsbaar: raakt de leefomgeving van de Noordpooldieren als zeerobben, walrussen en poolvossen vervuild, dan is er geen alternatieve habitat ‘beschikbaar’. 
Door de barre weersomstandigheden, met duisternis, extreme kou en poolstormen, is de kans op een olieramp groot. De lijst flaters van Shell, die vorig jaar een eerste boorpoging deed voor de kust van Alaska, laat zien hoe groot dit risico is. De gevolgen van zo'n lek zijn niet te overzien.

Teken nu de petitie.
Bestel het gratis actiepakket en zet je in voor de Noordpool.

GRAAIENDE OLIEBEDRIJVEN

Door klimaatverandering smelt het ijs op de Noordpool. Het eens ondoordringbare gebied is in de zomer bereikbaar voor oliemaatschappijen die er naar olie willen boren. Om de relatief kleine olievoorraad die in de zeebodem aanwezig is te winnen, nemen oliebedrijven willens en wetens het risico het kwetsbare ecosysteem op de Noordpool te verwoesten.

Is deze waanzin nog te stoppen? Wij geloven van wel. Miljoenen mensen hebben al laten weten dat de Noordpool een beschermd gebied moet worden. Vorig jaar zijn we er, met jullie hulp, in geslaagd Shell uit het Noordpoolgebied van Noord-Amerika te verdrijven. Na een reeks tegenslagen en massale protesten gaat de oliegigant voorlopig niet boren in Alaska.

Nu willen de oliebedrijven het via Rusland proberen en daar moeten we een stokje voor steken. Kom samen met Greenpeace in actie tegen het graaien en de hebzucht van oliebedrijven. Zeg daarom samen met Greenpeace ‘Handen af van dit unieke en kwetsbare natuurgebied!' Kijk hier wat jíj kunt doen om de Noordpool te beschermen.

GEVAARLIJKE KLIMAATVERANDERING

Het Noordpoolijs beschermt ons allemaal tegen gevaarlijke klimaatverandering: het ijs weerkaatst zonnewarmte en houdt zo onze planeet koel. De Noordpool functioneert dus als een ‘airco’ voor de wereld. Doordat de poolkap krimt, ontstaat elders extreem weer, zoals orkanen en overstromingen.

HANDEN AF VAN DE NOORDPOOL

Shell olieschip Noble Discoverer

Een toekomst voor de Noordpool is alleen mogelijk door het instellen van een beschermd reservaat dat delen van het gebied verboden terrein verklaart voor olieboringen, industriële visserij en andere schadelijke activiteiten. Tot die tijd blijft Greenpeace bedrijven op de hielen zitten die aan hun onzalige boorplannen vasthouden, en voeren we de druk in de noordelijke staten flink op. Dat Denemarken onlangs een moratorium op boringen afkondigde, laat zien dat deze landen zelf ook serieuze twijfels hebben over de veiligheid.

SMS VOOR DE NOORDPOOL

Heb je weinig tijd, maar wil je toch graag helpen? Sms dan 'ARCTIC' naar 4333, en help de Noordpool door eenmalig  €2* te doneren. 


 


'Het meervoud van lef is: leven.' (Loesje)


 

Veni Vidi Vici


.. Voor mij zijn deze Latijnse woorden van Julius Caesar het begin geweest van mijn reizen.

"Ik kwam, ik zag, ik overwon"

Wat het voor mij betekend, is dat ik de wereld in ging en de (mooie) natuur en cultuur ging bekijken. Met alles een beetje een overwinning op mezelf omdat ik er na jaren ben achter gekomen dat je moet zoeken wat je gelukkig maakt. En het overkomen van angsten, kennis op doen en openheid voor alles, een overwinning voor jezelf is. Reizen is voedsel voor mijn ziel.

Mijn lieve vriendinnetje met wie ik als eerst in 2001 (toen stonden de twin towers er nog) naar Amerika ging, is ziek. Ze is enorm intelligent, lief, leuk, knap, creatief, kan verdomd goed schrijven en nog veel meer. Helaas laat haar lichaam haar momenteel in de steek. Ze vecht tegen kanker en iedereen die achter en naast haar staat, vecht met haar mee.

Ze heeft een blog gecreerd www.zondervonkgeenvuur.wordpress.com en wil dit blog delen met iedereen!

Check haar site, deel, reageer en reblog

Jette, hopelijk schreeuw jij ook in de toekomst van de daken: "VENI VIDI VICI"


 

Maak een Gratis Website met JouwWeb